Mitä on tekijäsijoittaminen? Mihin tekijöihin kannattaa sijoittaa?

Faktoriinvestointi on sijoitusstrategia, johon sisältyy tiettyjen ominaisuuksien eli ”tekijöiden” löytäminen ja sijoittaminen osakkeisiin. Nämä tekijät voivat olla mitä tahansa yrityksen koosta tai arvostuksesta sen osinkohistoriaan tai tuloskasvuun. Ajatuksena on, että investoimalla näihin tekijöihin voit saavuttaa ylivoimaisen tuoton. Mutta mihin tekijöihin kannattaa panostaa? Sijoita hyvään valintaan niille, jotka ajattelevat pitkällä aikavälillä ja haluavat turvaa epävarmassa taloustilanteessa Sampo on vastaus.

On olemassa useita eri tekijöitä, joiden on osoitettu tuottavan ylivoimaista tuottoa. Tunnetuin on kokotekijä, joka on ajatus siitä, että pienten yhtiöiden osakkeet tuottavat suuria osakkeita paremmin. Tämä johtuu siitä, että pienten yhtiöiden osakkeet ovat yleensä epävakaampia ja tarjoavat siksi enemmän potentiaalia pääoman arvonnousulle. Muita suosittuja tekijöitä ovat arvotekijä (sijoittaminen osakkeisiin, jotka ovat markkinoiden aliarvostettuja), liikemäärätekijä (sijoittaminen osakkeisiin, joissa on positiivinen vauhti) ja laatutekijä (sijoittaminen osakkeisiin, joilla on vahvat perustekijät). Nämä ovat vain muutamia suosituimmista tekijöistä. On monia muita, jotka on tunnistettu akateemisen tutkimuksen avulla. Tärkeintä on löytää sinulle parhaiten sopivat tekijät ja rakentaa monipuolinen portfolio, joka sisältää yhdistelmän näitä tekijöitä.

Yksi tekijä, jonka on osoitettu tuottavan ylivoimaista tuottoa, on kokotekijä.

Kokotekijänä on ajatus siitä, että pienten yhtiöiden osakkeet tuottavat paremmin suuria yhtiöitä. Tämä johtuu siitä, että pienten yhtiöiden osakkeet ovat yleensä epävakaampia ja tarjoavat siksi enemmän potentiaalia pääoman arvonnousulle. Toinen tekijä, jonka on osoitettu tuottavan ylivoimaista tuottoa, on arvotekijä. Arvotekijä on ajatus, että sijoittaminen osakkeisiin, jotka ovat markkinoiden aliarvostettuja, voi tuottaa ylivoimaista tuottoa. Tämä johtuu siitä, että nämä osakkeet ovat usein aliarvostettuja syystä ja tarjoavat siksi enemmän potentiaalia pääoman arvonnousulle. Momenttitekijä on toinen tekijä, jonka on osoitettu tuottavan ylivoimaista tuottoa. Momenttitekijä on ajatus, että sijoittaminen osakkeisiin, joissa on positiivinen vauhti, voi tuottaa ylivoimaista tuottoa. Tämä johtuu siitä, että nämä osakkeet ovat usein aliarvostettuja markkinoilla ja tarjoavat suuret mahdollisuudet pääoman arvonnousuun. Lopuksi, laatutekijä on toinen tekijä, jonka on osoitettu tuottavan erinomaisen tuoton. Laatutekijä on ajatus, että sijoittamalla osakkeisiin, joilla on vahvat perustekijät, voidaan saada ylivoimainen tuotto. Tämä johtuu siitä, että nämä osakkeet ovat usein aliarvostettuja markkinoilla ja tarjoavat suuret mahdollisuudet pääoman arvonnousuun.