Lisää näillä vinkeillä tunnelmaa kotiisi 

Koti on monelle tärkein paikka. Se toimii turvasatamana, jossa levätään ja ollaan yksin tai perheen kanssa. Kodin tunnelmaan kannattaa kiinnittää huomiota, koska siellä vierähtää paljon aikaa.  

Koti on erittäin henkilökohtainen paikka, johon palataan päivän päätteeksi. Sillä ilmennetään myös omaa identiteettiä ja elämäntyyliä. Kodin tärkeimpiä tarkoituksia on antaa suojaa ja turvaa sekä ikimuistoisia hetkiä. Hyvin suunniteltu koti tarjoaa puitteet hyvään elämään, jossa yhdistyvät työ-, vapaa- ja perhe-elämä.  

Moni muisto on peräisin omasta kodista. Koti onkin keskeisimpänä ympäristönä sekä arjen että juhlan hetkissä. Sen takia kodin huoltaminen ja ylläpitäminen on tärkeää, jotta viihtyvyys ja arjen pyörittäminen on antoisaa. Kotona harrastetaan myös intiimejä hetkiä ja niihin annetaan lisämakua joskus seksivälineistä. Jos seksivälineistä tarjoava verkkokauppa kiinnostaa, löydät sivun täältä.  

Aloita hyvästä pohjasta 

Lähes jokaisen kodin voi sisustaa toimivaksi ja tyylikkääksi, vaikka kyseessä olisi pienempikin asunto. Kokonaisuuden rakentaminen on hyvä aloittaa pohjasta, koska hyvin suunniteltu pohja palvelee asukkaiden vaatimuksia. Sen avulla pienemmästäkin kodista saa mukavan.  

Asunnon pohjan suunnittelu kannattaa aloittaa pohtimalla omia tarpeitaan. Jos tilaa on rajoitetusti, pitää pohtia eri osa-alueiden jako. Jaetaanko tila esimerkiksi olohuoneen, keittiön ja makuuhuoneen kesken. Mahtuuko sinne erillinen työtila? Keittiötä ei voi aina laajentaa eikä väliseinää purkaa varsinkin, jos kyseessä on vuokra-asunto. Kyseenalaista normit ja pohdi rauhassa esimerkiksi alkovin roolia: sinne ei automaattisesti tarvitse siirtää sänkyä.  

Tuo valoa ja selkeyttä 

Valo luo joskus ihmeitä ja sen avulla asunnon tunnelmaa voi kohentaa käden käänteessä. Huoneisto saa avaruutta ja kotoisuus nousee kohisten. Hyödynnä luonnonvaloa mahdollisuuksiesi mukaan ja tuo tarvittaessa lisätunnelmaa valaisimilla.  

 Selkeät linjat tuovat lisää tilaa asuntoon ja esimerkiksi verhot kannattaa ripustaa niin, että ne ulottuvat katonrajasta lattiapintaan. Tällä saadaan asuntoon lisää korkeutta. Sohva kannattaa valita maton koon mukaan. Olohuone tulee heti selkeämmäksi, kun matto on sohvaa suurempi.  

Asuntoa kannattaa tietysti siivota säännöllisesti. Tavarat tulee olla järjestyksessä ja viikkosiivous on tarpeen. Joskus kannattaa siivota isommallakin kädellä ja pohtia, voisiko joitain tavaroita laittaa kierrätykseen. Ylimääräiset esineet saattavat tehdä asunnosta sotkuisemman näköisen. Ne voivat pienentää myös tilantuntua. Muista siivota asuntoa tarpeen mukaan, koska silloin arki on mukavampaa.