Cardano – tämän hetken puhutuin kryptovaluutta

Cardano on uusi kryptovaluutta, josta on syntynyt uusi kilpailija sekä bitcoinille että ethereumille. Cardanon avulla on ehditty ostamaan jopa luksusasuntoja Portugalista sekä kehittämään uusia hajautettuja sovelluksia. Millä tavoin cardano voi muuttaa jokapäiväistä elämäämme?

Mikä on cardano (ADA)?

Kaikki kryptovaluutat toimivat samankaltaisella lohkoketjuteknologialla hajautetussa verkossa, jonka toimintaperiaatteet jokaisen olisi ensin hyvä ymmärtää. Lohkoketjun perusideana on se, että lohkojen osapuolet pystyvät hallitsemaan monenlaisia hajautettuja sekä jaettuja tietokantoja. Lohkoketjun eli digitaalisen tilikirjan tiedot ovat avointa tietoa kaikilla, mutta kukaan ei saa tietää lohkojen osapuolien oikeaa identiteettiä. Lisäksi lohkoketjun koodin kopioiminen tai hakkerointi on erittäin haastavaa, sillä ketjuun muodostuu koko ajan uusia lohkoja, kun kryptovaluuttaa louhitaan lisää. Tavallaan kryptovaluutta on siis pätkä koodia, joka löytyy lohkoketjusta.

Cardano on vasta äskettäin vuonna 2017 luotu kryptovaluutta, jonka kehittäjät lupaavat sen olevan turvallisempi ja kehittyneempi kuin valuutan edeltäjä ethereum. Ethereum oli syntyessään todellinen kryptomaailman mullistaja, sillä ethereumin verkkoon pystyy luomaan myös esimerkiksi hajautettuja sovelluksia ja jopa digitaalisia taideteoksia. Miten siis on onnistuttu luomaan kryptoverkko, joka on tätäkin kehittyneempi? Cardanosta todella puuttuvat monet ethereumin heikkoudet, kuten tietoturvallisuuteen sekä tiedonsiirron nopeuteen liittyvät ongelmat. Kyseessä on siis parempi versio ethereumista ja cardanoa voi ostaa nyt jo kaikilta kryptopalveuntarjoajilta.

Sijoituskohde pitkällä aikavälillä sijoittavalle?

Monet sijoittavat nykyään pitkällä aikavälillä, eikä korkoa-korolle ilmiö ole enää vain ammattisijoittajien tuntema termi. Cardanosta on pyritty tekemään sijoituskohteena turvallisempia kuin edeltäjistään ja se hyödyntää korkoa-korolle ilmiötä omalla tavallaan. Kun muita kryptovaluuttoja yleensä “treidataan” eli ostetaan ja myydään, niin cardano-omistukset pidetään yleensä tilillä pidempään. On silti hyvä muistaa, että kryptovaluuttojen arvo on kaikesta huolimatta aina suoraan yhteydessä kysyntään ja tarjontaan. Ei siis todellakaan pidä vähätellä riskejä, mitä liittyy myös cardano-digivaluuttaan sijolittamiseen ja riskien vähentämisessä on edelleen parantamisen varaa.

Tietoturvallisuus paremmalle tasolle lohkoketjuteknologian avulla

Vaikka sijoituskohteena cardanoon liittyy edelleen monia riskejä, niin digivaluutan hyödyntämästä teknologiasta voisi olla hyötyä tavallisenkin ihmisen elämässä. Lohkoketjuteknologialla pystytään tulevaisuudessa parantamaan esimerkiksi tietoturvallisuuden tasoa. Moni ei tule ajatelleeksikaan sitä, että kodinkin wifi-modeemi voisi joutua kyberhyökkäyksen kohteeksi. Hajautetun verkon avulla pystyttäisiin yksityisiä tietoja säilyttämään huomattavasti turvallisemmin kuin tällä hetkellä.  

Cardanon verkon pohjalta voidaan luoda uusia innovaatioita

Tietoturvallisuuden parantamisen lisäksi cardanon pohjalta voidaan luoda hajautettuja sovelluksia, joiden ansiosta esimerkiksi tilisiirtojen tai tiedonsiirron nopeus voi parantua. Me kaikki kohtaamme päivittäin haasteita, jotka liittyvät digitalisoitumiseen, joten niiden ehkäiseminen on tärkeää.