10 tapaa säästää rahaa yliopistossa ja elää tiukalla budjetilla

College on aikaa, jolloin monet ihmiset yrittävät selvittää, kuinka elää tiukalla budjetilla. Voit myös kasvattaa tulojasi sijoittamalla osakkeisiin, opi tosiasiat täältä nyt

Tässä on 10 tapaa säästää rahaa, kun olet yliopistossa.

1. Hanki osa-aikainen työ. Osa-aikatyö on loistava tapa ansaita ylimääräistä rahaa kulujen maksamiseen opiskelun aikana. Voit käyttää näitä rahaa esimerkiksi kirjojen, ruoan ja muiden tarvikkeiden maksamiseen.

2. Hae stipendejä ja apurahoja. Yliopisto-opiskelijoille on tarjolla monia stipendejä ja apurahoja. Voit etsiä niitä verkosta tai talousaputoimiston kautta. Tämä voi auttaa sinua saamaan rahat, joita tarvitset korkeakoulusta maksamiseen ilman, että sinun tarvitsee ottaa lainaa.

 3. Asu kotona. Jos voit, yritä asua kotona, kun olet yliopistossa. Tämä voi säästää paljon rahaa muun muassa vuokrassa ja apuohjelmissa. Voit myös säästää rahaa syömällä kotona sen sijaan, että menisi ulos syömään.

4. Käytä julkista liikennettä. Jos asut kaupungissa, käyttämällä julkista liikennettä voit säästää paljon rahaa bensa- ja pysäköintikuluissa. Voit myös säästää rahaa kimppakyydillä ystävien kanssa. 

5. Osta käytettyjä oppikirjoja. Oppikirjat voivat olla erittäin kalliita. Yksi tapa säästää rahaa on ostaa käytettyjä oppikirjoja. Näitä löytyy usein myytävänä verkosta tai kampuksen kirjakaupasta.

6. Liity kuntosalille tai kuntoilutunnille. Kunnossa ja terveenä pysyminen on tärkeää, mutta se voi myös olla kallista. Jos liityt kuntosalille tai kuntoilutunnille, voit säästää rahaa esimerkiksi kuntosalin jäsenmaksuissa ja henkilökohtaisissa harjoituksissa.

7. Vähennä tarpeettomia kuluja. Tarkastele budjettiasi ja katso, missä voit leikata kustannuksia. Tarvitsetko todella tuon uuden kenkäparin? Voitko kokata kotona sen sijaan, että menisit ulos syömään? Vähentämällä tarpeettomia kuluja voit vapauttaa enemmän rahaa esimerkiksi lukukausimaksujen ja kirjojen maksamiseen.

8. Käytä opiskelija-alennuksia. Monet yritykset tarjoavat opiskelija-alennuksia esimerkiksi ruoasta, vaatteista ja viihteestä. Tarvitset vain voimassa olevan opiskelijakortin saadaksesi nämä alennukset.

9. Myy ei-toivottuja kohteita. Onko sinulla vaatteita, huonekaluja tai elektroniikkaa, jota et enää tarvitse tai käytä? Myy ne verkossa tai autotallissa ja ansaitse ylimääräistä rahaa.

10. Hanki kampuksella työpaikka. Monet korkeakoulut ja yliopistot tarjoavat kampustyöpaikkoja opiskelijoille. Tämä voi olla loistava tapa ansaita rahaa ja saada kokemusta kiinnostavalta alaltasi.

 Noudattamalla näitä vinkkejä voit säästää rahaa ja silti syödä terveellisesti. Mikä tahansa näistä 15 vinkistä voi auttaa sinua säästämään rahaa opiskellessasi. Noudattamalla näitä vinkkejä voit elää tiukalla budjetilla ja silti sinulla on tarpeeksi rahaa maksaaksesi koulutuksesi.